Komentáře
- Žádné komentáře nenalezeny
Ingredience:Libovolné množství dýně (ideálně Hokaido, výborná je i dýně muškátová, ale dá se použít prakticky jakákoliv), cibule, česnek, sýr (např. Niva), bylinky (tymián, petržel, oregano…), sůl, pepř a olivový olej.
Postup:Dýni omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme (Hokaido ani nemusíme loupat) a nakrájíme na měsíčky. Na plech vymazaný olivovým olejem naskládáme rozebraná půlkolečka cibule, měsíčky dýně, plátky česneku a kousky sýra, zakápneme olivovým olejem a dochutíme tymiánem, oreganem, čerstvě mletým barevným pepřem a špetkou soli (záleží také na tom, jak slaný sýr použijeme). Pečeme v troubě asi 20 minut tak, aby konečky dýně začaly mírně hnědnout, ale aby se nespálila cibule ani česnek. Hotová směs chutná skvěle na topince, nebo ji můžeme podávat samostatně v misce s krajícem chleba nebo kouskem bagety.
Copyright © 2015 - 2016 Zahradanetradicne.cz Všechna práva vyhrazena. // Tvorba webových stránek
Zanechte zde Váš komentář
Odeslat komentář jako host