Tapenáda ze zelených oliv

Ingredience: asi 120 – 150 g zelených oliv bez pecky, 1 – 2 lžičky okapaných kaparů, 1 – 2 stroužky česneku, panenský olivový olej (přiléváme podle potřeby), cca 2 filetky nebo závitky z ančovičky, hrst lístků čerstvé bazalky, provensálské bylinky a křupavá bageta (popř. bageta k opečení)

Postup: všechny ingredience rozmixujeme na hladkou pastu, dochutíme čerstvě mletým pepřem a mažeme na plátky bagety – výborně se hodí jako chuťovka k jakémukoliv dobrému vínu. Nechceme-li mít tapenádu příliš slanou, olivy před rozmixováním propláchneme vodou.


 

 

 

Zanechte zde Váš komentář

Odeslat komentář jako host

0
Komentáře budou před zveřejněním schváleny či zamítnuty moderátorem.
  • Žádné komentáře nenalezeny

Rychlý kontakt

Kravaře, 237mnm
Kontaktovat nás můžete přes
kontaktní formulář

Copyright © 2015 - 2016 Zahradanetradicne.cz Všechna práva vyhrazena. // Tvorba webových stránek