Pórkový koláč se smetanou a sýrem

Ingredience:1 balení chlazeného listového těsta, cca 200g strouhaného tvrdého sýra (Eidam), 200g na kousky pokrájené anglické slaniny, 2 pórky, ½ cibule, 1 kelímek smetany, 3 vejce, špetka soli, pepř + další koření a bylinky dle chuti

Postup: těsto rozválíme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem tak, aby po stranách zůstaly asi 1 cm vysoké okraje, a několikrát ho vidličkou propíchneme.  Na pánvi orestujeme slaninu, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a po chvíli i na kolečka pokrájený pórek. Necháme změknout, odstavíme z plotny a přilijeme smetanu, vmícháme vejce a strouhaný sýr. Dochutíme solí, pepřem, bylinkami a kořením (výborně se hodí třeba špetka muškátového oříšku) a směs vlijeme na připravené těsto. Pečeme při 200°C cca 40 – 45 minut dozlatova.


 

 

 

Zanechte zde Váš komentář

Odeslat komentář jako host

0
Komentáře budou před zveřejněním schváleny či zamítnuty moderátorem.
  • Žádné komentáře nenalezeny

Rychlý kontakt

Kravaře, 237mnm
Kontaktovat nás můžete přes
kontaktní formulář

Copyright © 2015 - 2016 Zahradanetradicne.cz Všechna práva vyhrazena. // Tvorba webových stránek