Komentáře
- Žádné komentáře nenalezeny
Ingredience:1 větší cuketa (mladší využijeme celou, starší musíme oloupat a zbavit semínek), 2 cibule (pokrájené na „půlkolečka“), 3-4 stroužky česneku, 1 konzerva rajského protlaku, 1 chilli paprička, olivový olej, sůl, vinný ocet, třtinový cukr, popř. libovolné bylinky na dochucení (tymián, oregano, bazalka…)
Postup: Cuketu nastrouháme, lehce osolíme a necháme odstát. Mezitím na oleji zpěníme cibuli, na plátky pokrájený česnek a restujeme dozlatova. Přidáme drobounce nakrájenou chilli papričku a vymačkanou cuketu (i tak ještě pustí docela dost vody) a dusíme tak dlouho, dokud se většina vody neodpaří. Přimícháme rajský protlak, zakápneme balzamikovým octem, doladíme třtinovým cukrem a bylinkami (chceme-li směs pikantnější, klidně přidáme chilli), prohřejeme, promícháme a ochutnáme J. Vše přendáme do pekáčku a pečeme v troubě při 200°C asi 30 minut. Ještě horkou směsí plníme sterilizované skleničky, zavíčkujeme a na 5 minut obrátíme dnem vzhůru. Na křupavé topince chutná směs fantasticky, ať už horká nebo studená…
Copyright © 2015 - 2016 Zahradanetradicne.cz Všechna práva vyhrazena. // Tvorba webových stránek
Zanechte zde Váš komentář
Odeslat komentář jako host