Cuketové karbanátky s jogurtovým dipem

Ingredience:1 větší cuketa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 houska namočená v mléce, hrst ovesných vloček, 3-4 vajíčka, sekané bylinky (petrželka, cibulová nať), kmín, sůl, pepř, majoránka, tymián, strouhanka na obalení a olej na smažení

Postup:  Cuketu nastrouháme, lehce osolíme, necháme odstát a vymačkáme. Dále pokračujeme téměř stejně, jak jsme u karbanátků zvyklí. Přidáme v mléce namočenou housku, hrst ovesných vloček, bylinky a koření, pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vajíčka a vymícháme hustší těsto (pokud je řídké, zahustíme lžící mouky, ale lepší je cuketu předem pořádně vymačkat J). Z těsta tvarujeme malé karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Výborně chutnají s jogurtovým dipem – do hustého bílého jogurtu vmícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř a pár kapek panenského olivového oleje.

 

 

 

 

Zanechte zde Váš komentář

Odeslat komentář jako host

0
Komentáře budou před zveřejněním schváleny či zamítnuty moderátorem.
  • Žádné komentáře nenalezeny

Rychlý kontakt

Kravaře, 237mnm
Kontaktovat nás můžete přes
kontaktní formulář

Copyright © 2015 - 2016 Zahradanetradicne.cz Všechna práva vyhrazena. // Tvorba webových stránek