Makový koláč s jablky

Ingredience:na těsto:375 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 75 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce a 175 g másla, na náplň:350 – 400 g švestkových povidel, 625 g mletého máku, 500 ml horké vody, 375 ml smetany, 4 vrchovaté lžíce medu, 1 lžička mleté skořice, 1 balíček rozinek, 2 vejce (náplň možno udělat i z poloviční dávky, ale toto je originál recept pro milovníky máku) a dále si připravíme oloupaná a na čtvrtky pokrájená jablka, která vějířkovitě nařízneme

Postup: Mouku smícháme s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem, cukrem, vejci a máslem a zpracujeme hladké těsto, které roztáhneme na vymazaný plech. Mezitím si připravíme povidlovou náplň – mák, vodu, smetanu, med a skořici přivedeme k varu, odstavíme z plotny a přidáme rozinky, po vychladnutí vmícháme vejce. Na těsto rozetřeme povidla, na povidla makovou náplň a na mák rozložíme nakrojené čtvrtky jablek. Pečeme při 175-200 °C cca 45-50 minut. Přibližně 15 minut před koncem pečení můžeme kyselejší jablka potřít rozpuštěným máslem smíchaným s medem (v poměru 1 lžíce másla, 1 lžíce medu), ale není to nutné.

 

 

 

 

Zanechte zde Váš komentář

Odeslat komentář jako host

0
Komentáře budou před zveřejněním schváleny či zamítnuty moderátorem.
  • Žádné komentáře nenalezeny

Rychlý kontakt

Kravaře, 237mnm
Kontaktovat nás můžete přes
kontaktní formulář

Copyright © 2015 - 2016 Zahradanetradicne.cz Všechna práva vyhrazena. // Tvorba webových stránek