Komentáře
- Žádné komentáře nenalezeny
Ingredience:1 kg hladké mouky, 0,5 l piva, 0,2 l teplé vody, kvasnice (buď 1 kostka čerstvého droždí - 42g nebo 2 sáčky sušeného), sůl (2 lžičky), kmín (3 lžičky + na posypání), podle chuti majoránka nebo jiné bylinky, na náplň pak cca 4-5 plátků uzené krkovice nebo nepříliš prorostlé anglické slaniny, 4 ostravské nebo šunkové klobásy
Postup: Ve větší míse smícháme mouku, sůl, kmín, popř. majoránku, přilijeme pivo pokojové teploty a v teplé vodě rozmíchané kvasnice. Vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple asi hodinu kynout. Po vykynutí těsto pomoučenýma rukama rozdělíme na dvě poloviny. Plech vyložíme pečícím papírem a z jedné poloviny těsta vytvarujeme placku, na kterou rozložíme plátky uzeného masa, klobásy a přikryjeme druhou polovinou těsta. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C cca 1 hodinu, před dopečením chléb můžeme potřít vodou. Chutná pochopitelně výborně i bez náplně…..
Copyright © 2015 - 2016 Zahradanetradicne.cz Všechna práva vyhrazena. // Tvorba webových stránek
Zanechte zde Váš komentář
Odeslat komentář jako host