Komentáře
- Žádné komentáře nenalezeny
Ingredience:asi 1/2 muškátové dýně (oloupané a pokrájené na kousky), máslo (příp. i olivový olej), 2 cibule, česnek, vývar nebo voda, smetana, sůl, bílý pepř, muškátový květ, petržel, na ozdobu pak dýňová semínka nebo na másle osmažené kostičky rohlíku
Postup: Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibulku, přidáme kousky dýně, osolíme a opepříme. Mírně podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme (s tekutinou opatrně – chceme-li skutečně dýňový krém, podlijeme opravdu jenom malinko a v případě potřeby můžeme tekutinu kdykoliv přidat, sama dýně vody pustí dost a zbavovat se jí budeme těžko). Dochutíme muškátovým květem a prolisovaným česnekem, příp. i majoránkou, dýni rozmixujeme a budeme-li chtít, zjemníme smetanou. Polévku můžeme podávat zakápnutou smetanou a ozdobenou buď dýňovými semínky, nebo osmaženým rohlíkem a petrželkou.
Copyright © 2015 - 2016 Zahradanetradicne.cz Všechna práva vyhrazena. // Tvorba webových stránek
Zanechte zde Váš komentář
Odeslat komentář jako host