Komentáře
- Žádné komentáře nenalezeny
Ingredience:asi ¼ muškátové dýně (oloupané a pokrájené na kostičky), ¾ hrnku sypané rýže, máslo (příp. i olivový olej), 1 cibule, 2 mladé cibulky i s natí, 3 stroužky česneku, strouhaný parmazán nebo jakýkoliv jiný tvrdý sýr, masový vývar (ale postačí i voda), sůl, pepř, petržel, pažitka
Postup: Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibulku, přidáme na kostičky pokrájenou dýni, pokrájené naťové cibulky, osolíme a opepříme. Mírně podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme na mírném ohni. Přisypeme rýži, prolisovaný česnek a dusíme za občasného podlévání tak, aby rýže vždy stihla tekutinu „vypít“ a rizoto nebylo příliš tekuté. Když je rýže uvařená, přidáme kousek másla, petržel i pažitku a necháme pod pokličkou chvilku odpočinout. Podáváme sypané pažitkou a parmazánem.
Copyright © 2015 - 2016 Zahradanetradicne.cz Všechna práva vyhrazena. // Tvorba webových stránek
Zanechte zde Váš komentář
Odeslat komentář jako host