Komentáře
- Žádné komentáře nenalezeny
Ingredience: 2 kelímky smetany (nebo šlehačky), 2x vanilkový cukr (s pravou vanilkou nebo vanilkou Bourbon), vydlabaná a rozmixovaná asimina do celkového objemu 1 l
Postup: Smícháme dva kelímky smetany s vanilkovým cukrem a rozmixovanou asiminou tak, aby celkové množství nepřesáhlo 1 l (je nutno pořídit si zmrzlinovač – investice se Vám rozhodně velice brzy vrátí, protože obdobným způsobem lze zpracovávat většinu ovoce ze zahrady a nemusíte kupovat předražené a přeslazené „hotovky“). V případě potřeby můžeme i dosladit, ale zralá asimina je sladká až moc, takže to není nutné. Výslednou směs nalijeme do zmrzlinovače a po cca 1 hodině si můžeme pochutnat na lahodné domácí zmrzlině nebo směs přendat do plastové nádobky, popř. nanukových formiček, a dále zamrazit. Zajímavou obměnou bylo i nahrazení smetany velkým 400g bílým smetanovým jogurtem. Momentálně je to pro nás nejjednodušší způsob zpracování asiminy – prostě ji na zimu „uložíme k ledu“ a s prvními teplejšími slunečními paprsky vytahujeme z mrazáku….
Copyright © 2015 - 2016 Zahradanetradicne.cz Všechna práva vyhrazena. // Tvorba webových stránek
Zanechte zde Váš komentář
Odeslat komentář jako host