Dřínkové olivy

Ingredience:500g dřínků (mix žlutých a červených, ne úplně zralých), 300ml vody, 100g soli, olivový olej, česnek, chilli paprička, provensálské koření

Postup:  Dřínky omyjeme, zbavíme stopek a nasypeme do větší sklenice. Svaříme 300ml vody a 100g soli, necháme vychladnout a slanou vodou pak zalijeme dřínky tak, aby byly celé ponořené, sklenici překryjeme mikrotenovým sáčkem a necháme cca 10 dní stát. Dřínky postupem času lehce změní barvu a klesnou ke dnu. Asi po 10-ti dnech je vyjmeme ze sklenice, propláchneme čistou vodou, osušíme a naskládáme do menších skleniček. Prokládáme plátky česneku, kolečky chilli papriček, zasypeme provensálským kořením a zalijeme olivovým olejem. Uložíme na chladné a tmavé místo a po 3 dnech si na nich můžeme začít pochutnávat. Chutí skutečně připomínají olivy, jsou vynikající, lehce pikantní, zdravé a neskutečně návykové. Škoda, že před naložením nejdou odpeckovat…..

 

 

 

 

Zanechte zde Váš komentář

Odeslat komentář jako host

0
Komentáře budou před zveřejněním schváleny či zamítnuty moderátorem.
  • Žádné komentáře nenalezeny

Rychlý kontakt

Kravaře, 237mnm
Kontaktovat nás můžete přes
kontaktní formulář

Copyright © 2015 - 2016 Zahradanetradicne.cz Všechna práva vyhrazena. // Tvorba webových stránek