Cannelloni s pórkem a červenou čočkou

(rozpis na celý plech – tj. cca 6-8 porcí)

Ingredience: 1 balení červené čočky (400 g), 1 cibule, 1 větší pórek, 3 stroužky česneku, 1 konzerva loupaných rajčat, rajčatová šťáva (resp. pyré/passata), vývar nebo bujón (postačí i voda), olivový olej a koření (sůl, pepř, provensálské bylinky, majoránka, bazalka…), 

bešamel- v tomto případě tekutější z 1 l mléka, cca 60-70 g mouky, 60-70 g másla, špetky mletého muškátového oříšku a soli), dále budeme potřebovat 200 g strouhaného tvrdého sýra a italské těstoviny cannelloni (typ k plnění bez vaření – zde jedno a půl balení tak, aby těstoviny pokryly celý plech…)

Postup:  Cibuli a pórek nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji, přidáme červenou čočku, podlijeme vodou nebo vývarem tak, aby byla čočka celá ponořená, a dusíme doměkka. K změklé čočce přimícháme krájená loupaná rajčata včetně nálevu, přilijeme rajčatovou šťávu, podle potřeby ještě mírně podlijeme vodou. Ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, bylinkami, prolisovaným česnekem a polotekutou směs odstavíme z ohně. Mezitím si ve vyšším hrnci připravíme máslovou jíšku, kterou rozředíme mlékem a přivedeme za stálého míchání k varu, okořeníme mletým muškátovým oříškem a osolíme. Jakmile směs zhoustne, odstavíme ji z plotny a rozpustíme v ní asi polovinu nastrouhaného sýra. Na vysoký plech rovnoměrně rozetřeme slabou vrstvu bešamelu, cannelloni naplníme čočkovou směsí a skládáme vedle sebe. Zbylou čočkovou směs rozetřeme po povrchu těstovin nebo vtlačíme do mezer, celý plech pak zalijeme bešamelem tak, aby byly cannelloni celé ponořené, a posypeme zbytkem strouhaného sýra. Pečeme při 200 °C přibližně 30-40 minut.

 

 

 

 

Zanechte zde Váš komentář

Odeslat komentář jako host

0
Komentáře budou před zveřejněním schváleny či zamítnuty moderátorem.
  • Žádné komentáře nenalezeny

Rychlý kontakt

Kravaře, 237mnm
Kontaktovat nás můžete přes
kontaktní formulář

Copyright © 2015 - 2016 Zahradanetradicne.cz Všechna práva vyhrazena. // Tvorba webových stránek