Ingredience:asi 1/2 muškátové dýně (oloupané a pokrájené na kousky), máslo (příp. i olivový olej), 2 cibule, česnek, vývar nebo voda, smetana,...
Ingredience:rajčata, mozzarella, bazalka, panenský olivový olej, sůl a čerstvě mletý pepř
Postup: Rajčata omyjeme, otrhané lístky bazalky...
Ingredience:2 fenykly, 1 cibule, 1 citron, petržel, sůl, pepř, olivový olej
Postup: Fenykly podélně rozřízneme, vyjmeme tvrdý střed a...
Ingredience: 2 svazky ředkviček, svazek naťové cibulky, kelímek zakysané smetany, sůl, pepř, pár kapek panenského olivového oleje
Postup:...
Ingredience: Červená řepa, kozí sýr (příp. jiný čerstvý sýr typu Lučina), ocet, balsamikový ocet, olivový olej s lanýži, sůl, barevný pepř,...
Ingredience:3-4 čerstvé fíky, ledový salát, plísňový sýr (Niva, Gorgonzola, Roquefort nebo cokoliv na tento způsob), lžička medu a balzamikový...
Máte-li ovocnou zahradu, pak téměř všechny zralé plody můžete zpracovat do domácích džemů a marmelád. A věřte, že každá taková lahvička navodí...
Fíky jsou pochopitelně nejlepší čerstvě utržené, ale dojdou-li, přichází na řadu lahodný fíkový džem. Ten se pak dá použít nejen jako sladká...